Om os

Siden 2004 har vi med stor glæde skrevet historien om SISSEL EDELBO. En historie om kreativitet, ansvarlighed og en kærlighed til den indiske kultur og dets allersmukkeste skattekammer af vintage materialer og håndværksmæssige dyder.

Bag SISSEL EDELBO står i dag parret Jeanne Sissel Thomsen og Chris Elmengaard. Sammen deler de visionen om at skabe et brand, der bygger på ansvarlige principper og med en æstetisk forkærlighed for et farverigt og feminint boho-univers.

Med et holistisk mindset og ønsket om at arbejde ansvarligt i alle led af værdikæden – fra produktionen og de involverede mennesker til kollektioner designet med ansvarlige materialer og en passion for godt håndværk – er SISSEL EDELBO i dag blevet synonymt med ansvarlig mode. Hver sæson fortsætter vi med at raffinere og genopfinde vores eget sprog, hvor upcycling af vintage tekstiler med høj håndværksmæssig detaljerigdom er kernen bag.

Hos SISSEL EDELBO er vi kommittet til at finde de allersmukkeste vintage materialer i Indien, og omdanne dem til garderobefavoritter, der vil holde sæson efter sæson og som tilbydes til hele verden. Med stor omhu og godt håndværk sætter vi ansvarlige løsninger og kvalitet over profit og efterspørgsel. Vi stræber efter at skabe tøj og interiør, hvor vores kunder kan mærke, at der er lagt kærlighed i alle led af værdikæden – fra udvælgelsen af materialer til den endelige fremstilling og præsentation heraf.

Med ære giver vi vintage materialer nyt liv og gør vores ypperste i udvælgelsesprocessen af genanvendte tekstiler, der nøje bliver håndplukket og udvalgt af founder Jeanne Sissel Thomsen. Vi er stolte af at være førende inden for ansvarlig mode med en klar mission om at skabe en farverig og unik garderobe af favoritter til kvinder, der holder sæson efter sæson – skabt med omtanke for miljøet og Moder Jord.

HISTORIEN BAG

Gennem upcycling af vintage materialer bringer vi nyt liv til tidligere favoritter, og samtidig sikrer vi, at historien i dem lever videre - The Story Continues.

SISSEL EDELBO blev grundlagt i 2004, og kernen i vores design har fra start været upcycling af indiske vintage materiale. Vi har arbejdet i mere end 20 år på at bringe nyt liv til de traditionsbundne materialer, og samtidig sikre at historien i de genbrugte materialer lever videre under ønsket om – The Story Continues

Cirkularitet er en naturlig del af vores DNA, som vi ønsker at udbrede, i fællesskab med dig som forbruger, kan vi via ansvarlige valg bidrage til at sikre vores planets fremtid – der er nemlig ingen planet B. Vi søger altid aktivt efter nye ansvarlige materialer og processer, der fremmer vores vision om at udlede mindst muligt CO2. Vores kollektioner er et vidnesbyrd om denne indsats, idet vi integrerer genbrugs- og overskudsmaterialer som en essentiel del af vores designæstetik i samtlige kollektioner.

Vi opkøber genanvendte tekstiler via lokale opkøbere, der rejser fra by til by, landsby til landsby og fra hjem til hjem i Indien. De brugte sarier, håndbroderede tæpper, gamle gardiner m.m. kan kvinderne omsætte til penge eller bytte sig til husholdningsredskaber. Vi elsker at bidrage til, at den indiske befolkning kan omsætte deres brugte tøj mm. til noget værdifuldt, og derefter upcycle disse materialer til nye styles, så historien i dem lever videre. Det er vores ønske at fortsætte denne rejse og finde på nye måder at udleve vores mission. 

SOCIALT ANSVAR

I SISSEL EDELBO nærer vi en dyb kærlighed og respekt for Indien – et land fyldt med kulturelle rigdomme og skattekamre. Herfra udspringer vores engagement i at opbygge et tætbånd og meningsfulde relationer med vores indiske leverandører og samarbejdspartnere. Vi mener, at vores sociale ansvar er en afgørende del af vores identitet. For os handler ansvarlighed ikke blot om valg af materialer eller genanvendelse; det handler også om at skabe positive forandringer for de mennesker og samfund, vi er en del af. Vi ser vores værdikæde som én sammenhængende opgave, hvor vi stræber efter at opretholde en ansvarlig og etisk produktion.

Vi tror på at opbygge åbne og tillidsfulde relationer med vores samarbejdspartnere. Derfor rejser vi til landet flere gange om året for at mødes med dem personligt og besøge vores leverandører. Det er altid en glæde at genforenes med de mennesker, som vi gennem årene har opbygget stærke og nære relationer til. Her får vi mulighed for at fordybe os i produktionen, holde os opdaterede om produktionsstatus og sikre, at alle involverede arbejder i et sundt og sikkert miljø – noget, der er af allerstørste betydning for os. 

Vores mål er ikke blot at producere ansvarligt, men også at opbygge en virksomhed, der er bygget på etiske principper og stærke relationer gennem hele værdikæden. Hos SISSEL EDELBO er socialt ansvar ikke blot en del af vores forretning; det er kernen i alt, hvad vi gør. 

Are you in the right place?

Please select your shop

Denmark