Om os

SISSEL EDELBO er født ud af venskabet mellem barndomsveninderne Jeanne Sissel Thomsen og Christina Edelbo i 2004 med en vision om at skabe et modebrand bygget på rene bæredygtige værdier.

Bag fashion brandet SISSEL EDELBO, står i dag parret Jeanne Sissel Thomsen og Chris Elmengaard, der siden 2004 har arbejdet målrettet med at kombinere bæredygtighed materialer, klædelige silhuetter og en trendy boheme livsstil. SISSEL EDELBO er stiftet med visionen om at skabe et modebrand bygget på rene, bæredygtige værdier og med en forkærlighed for feminine og farverige prints og bæredygtige tekstiler.

Med en ansvarlig tilgang til alle led i værdikæden – lige fra produktionen og de mennesker, der er involveret, kollektioner designet af vintage materialer, der er skabt til at holde sæson efter sæson, samt en forkærlighed for godt håndværk, er SISSEL EDELBO i dag blevet synonymt med ansvarlig mode. 

Kernen i SISSEL EDELBO er upcycling af smukke vintage materialer. Hver sæson fortsætter SISSEL EDELBO med at raffinere og genopfinde sit eget sprog og udforske nye designs skabt i alt fra genbrugte håndbroderede tæpper og vintage sarier, som i generationer er blevet båret af indiske kvinder. De farverige, genanvendte materialer udvælges nøje, inden de efterfølgende re-designes til moderne styles - alle med hver deres unikke historie og et tydeligt præg af indiske kultur i et mix af en moderne æstetisk silhuet. Vi skaber mode til kvinder, som ønsker en farverig og unik garderobe, og som ligeledes ønsker at handle med omtanke for miljøet og Moder Jord.

Vi har kommittet os til at finde de allersmukkeste vintage-materialer i Indien, og omdanne dem til drømmende styles, der vil holde sæson efter sæson, og hvor vi sætter bæredygtige løsninger og kvalitet over profit og efterspørgsel. Med ære giver vi vintage materialer nyt liv, og gør vores ypperste i udvælgelsesprocessen for at skaffe de fineste vintagetekstiler, der nøje bliver håndplukket og udvalgt af founderen Jeanne Sissel.

Vores historie

Gennem upcycling af vintage sarier bringer vi nyt liv til de traditionsbundne klæder, og samtidig sikrer vi, at historien i dem lever videre - The Story Continues.

I generationer efter generationer har indiske kvinder iklædt sig smukke og farverige sarier. Hver enkel sari fortæller en historie om den indiske kulturarv, og ikke mindst de kvinder, som har båret dem som traditionel beklædning til hverdag og fest. Gennem upcycling af vintage sarier giver vi nyt liv til de traditionsbundne klæder, og samtidig sikrer vi at historien i dem lever videre - The Story Continues.

Cirkularitet er en naturlig del af vores DNA, som vi ønsker at udbrede, så vi som brand, i fællesskab med dig som kvinde og global forbruger, kan sikre vores planets fremtid - Der er nemlig ingen Planet B.

Vi opkøber genanvendte sarier via lokale opkøbere, der rejser fra by til by, landsby til landsby og fra hjem til hjem, og køber kvindernes sarier direkte fra deres klædeskab. De brugte sarier kan kvinderne omsætte til penge eller bytte sig til husholdningsredskaber. Vi elsker at kunne bidrage til, at kvinderne kan omsætte deres brugte klæder, til noget der giver dem værdi, for derefter at kunne upcycle materialerne til nye styles – med historie.

Q & A

Hvor produceres SISSEL EDELBOs tøj?
Hvert år rejser vi til Indien 3-4 gange årligt, for at pleje vores stærke og familiære relationer til vores mange samarbejdspartnere, leverandører og fabrikker og ikke mindst for at sikre medarbejdernes trivsel. Med et stærkt tilhørsforhold ønsker at tage ansvar og have en positiv indflydelse på de mennesker, der bidrager til vores produktion. SISSEL EDELBO arbejder ud fra devisen om, at alle i vores værdikæde skal behandles værdigt og med respekt. 

Hvad er en sari?
En sari er en traditionel, indisk beklædningsgenstand, som svøbes og bindes om kroppen. Sarierne findes i utallige, detaljerede prints- og kvaliteter. Sarien er symbol på kvindelighed, elegance og skønhed. Tre værdier som vi, i SISSEL EDELBO, ønsker at bringe med videre i vores designs til den næste kvinde, der skal bære stoffets historie.

Hvad betyder upcycling?
Upcycling betyder at arbejde cirkulært ved at anvende noget allerede eksisterende til at skabe nye produkter af højere værdi. Vi re-designer og genanvender indiske sarier og producerer derved mere miljøvenligt end ved konventionel tøjproduktion, da vi ikke bruger ressourcer på at producere nye materialer. Vi sætter en ære i at bidrage til nyt liv gennem vintage materialer.

Hvilke materialer er SISSEL EDELBOs styles lavet af?
I og med at størstedelen af vores produkter er lavet af genanvendte sarier, som er opkøbt brugte og dermed er allerede eksisterende tekstiler, kan vi desværre ikke oplyse om materialesammensætningen heri. Sarierne kan variere en hel del i kvalitet og vævning. Vi håndplukker selv alle sarier for at sikre, at det er tekstiler, som lever op til vores smags- og kvalitetskrav.

Hver kollektion indeholder nogle 100% silke styles, hvor vi sammen med vores mest eksklusive leverandører har sourcet 100% silke vintage sarier. Det vil fremgå på både hangtags og carelabels på de styles, der med sikkerhed er lavet af silke. Prisen på disse styles vil differentiere sig fra vores sari-kollektion, hvor kompositionen ikke kan defineres.

Vores Blanket Wear er skabt ved brugen af håndbroderede vintage tæpper. Vi introducerer dig til det traditionelle indiske håndarbejde med stor kærlighed til slow fashion - No machines,  only human hand creations.

Are you in the right place?

Please select your shop

Denmark