Ansvarlighed

Ingen planet B

I mere end to årtier har SISSEL EDELBO været dedikeret til at være et ansvarligt modebrand, længe før det blev en trend. Vores historie er tæt forbundet med den farverige kultur i Indien og en forpligtelse til skabe med håndværk og genbrug i fokus. Vi stræber efter at mindske miljøpåvirkningen ved at producere vores styles ved hjælp af allerede eksisterende eller overskydende materialer samt økologisk bomuld. Dette valg afspejler vores forpligtelse til ansvarlig produktion og bidrager til at reducere vores spild og CO2-udledning i forhold til konventionel tøjproduktion.

Vi arbejder ud fra visionen om, at det er vores planet og dermed vores ansvar. Et vigtigt statement for SISSEL EDELBO er: Der er ingen planet B. Vi har kun én planet, og det er op til os at passe på den. Som brand stræber vi altid efter at finde løsninger, der minimerer spild og bidrager til at forandre modebranchen step for step.

Selvom det kan være svært at være 100% ansvarlige som et produktionsbrand, kan vi altid gøre mere for at forbedre vores handlinger og forbrug. Derfor stræber vi altid efter at hæve barren og træffe mere ansvarlige beslutninger. Hos SISSEL EDELBO er vi stolte af at lede vejen for dem, der ønsker at bryde med fast fashion-industrien og tage skridt mod mere bevidste valg.

Vores tilgang

Vores grundlægger, Jeanne Sissel Thomsen, udvælger omhyggeligt hver sari, vi bruger i vores designs, og vi tror på værdien af slow fashion og genbrug af tekstiler. Ved at genbruge disse traditionelle stoffer bidrager vi ikke kun til at bevare og videreføre den smukke indiske kulturarv, men også til at reducere behovet for at producere nyt materiale og dermed minimere belastningen på miljøet. Denne tilgang er mere end blot en produktionsproces for os – den er en del af vores identitet og vores engagement i at bevare den indiske kulturarv. Vi gør en bevidst indsats for at vælge materialer med omhu og tage ansvar for vores valg. Derfor prioriterer vi at bruge genanvendte og overskydende ressourcer som denim, bomuld og andre materialer, der normalt ville være blevet kasseret. Ved at genbruge disse materialer til nye designs reducerer vi mængden af affald og CO2-udledning, hvilket er afgørende for vores vision om at være et etisk og ansvarligt brand.

Tøjproduktion vil altid have en miljømæssig påvirkning – vores mål er at minimere denne ved at tilbyde et alternativ til den konventionelle tilgang. Vi vil vise, at mode og ansvarlighed kan gå hånd i hånd og tage hensyn til Moder Jord, ved at følge centrale principper såsom upcycling om minimering af spild ud fra et ”Zero Waste” princip. Vores tilgang til Zero Waste er grundlæggende for vores arbejde. Vi stræber efter at maksimere brugen af hver eneste sari og restmateriale ved at designe kreationer, der udnytter hvert stykke stof fuldt ud. Dette inkluderer også brugen af restmaterialer til mindre stykker som tilbehør og pyntegenstande for at sikre, at intet går til spilde. En central del af vores Zero Waste-tilgang er upcycling af indiske sarier. Dette indebærer, at vi omdanner allerede eksisterende sarier, håndplukket i Indien, til smukke og tidløse designs.

For den næste generation

Alt, hvad vi gør, er baseret på ønsket om at skabe en bedre og mere ansvarlig verden for vores børn. Med lanceringen af SISSEL MINI, vores hjertebarn og et univers dedikeret til den næste generation, drømmer vi om at skabe en tryggere og mere ansvarlig fremtid for vores små. Her forener vi leg og kreativitet med et fokus på ansvarlighed gennem en holistisk og ansvarlig produktion. Vores designs er en hjertelig hyldest til Moder Jord og vores små, skabt med æstetikken i centrum og en vision om en grønnere, lysere og mere fredelig fremtid. SISSEL MINI repræsenterer ikke blot vores passion for design og håndværk, men også vores løfte til den næste generation.

Emballage

Vi har et vedvarende fokus på at forbedre vores miljømæssige fodaftryk og bæredygtige praksisser på tværs af vores forsyningskæde. Hos os er det en hjertesag at reducere spild og udfordre kulturen med engangsbrug, dette gør vi blandet andet ved at vi ikke får vores varer fra Indien leveret i plastik polybags som konventionelle brands gør.

I vores online butik stræber vi efter at udvikle vores egne bæredygtige forsendelsesløsninger. Alle vores forsendelsesposer er fremstillet af 100% genanvendt plastik. Til vores B2B-forhandlere genbruger vi alle typer af kasser fra Indien til udsendelse af ordre, hvilket ikke kun reducerer vores ressourceforbrug, men også fremmer genbrug.

Certificeringer

Vi er stolte af at være certificeret som klimaneutrale af DHL. Som en del af denne certificering bidrager vi med en procentdel for hver forsendelse med DHL for at kompensere for vores CO2-udledning. Dette Climate Neutral Certificate er et vigtigt skridt i vores stræben efter en mere ansvarlig fremtid.

Are you in the right place?

Please select your shop

Denmark