Vores materialer

Vintage sarier

Sarien er kernen i SISSEL EDELBOs produkter. En sari er den traditionelle indiske beklædningsgenstand, som kvinder draperer om deres krop. I SISSEL EDELBO hylder vi sarien gennem vores nyfortolkede designs, der alle primært er syet af sarier. Sarien anses for at være den ældste traditionelle beklædningsdel.

Vi elsker at arbejde med genbrugsmaterialer, og ser altid frem til at skulle udvælge sarier til nye kollektioner. Selvom vi har arbejdet med vintage sarier siden 2004, er det altid lige spændende at gennemse de indsamlede bunker med sarier, der er sourcet fra hele Indien. Der dukker altid massevis af nye prints og farvekombinationer op, som inspirerer os. Når vi udvælger sarier, har vi visse kriterier, som vi vælger ud fra. De to vigtigste er; prints og kvalitet. Smukke prints er med til at definere en SISSEL EDELBO style, og vi har en helt særlig stil, som er karakteriseret ved de sarier, der helt intuitivt taler til vores æstetik. Dernæst vælger vi sarier som er bløde, draperende og som falder smukt.

Genanvendte sarier spænder bredt, når det kommer til komposition. Da indiske sarier ikke kommer med et carelabel med materialesammensætning, kan vi ikke med garanti sige, hvad hver enkel sari er sammensat af. Sarierne kan variere fra et mix af bomuld, polyester, viskose til et mix med silke. Det betyder derfor, at vi, ved disse sarier, ikke har mulighed for at præcisere materialespecifikke informationer ved vores style-beskrivelser.

Bomulds-, silke- og de uspecificerede sarier kan være i forskellige tykkelser og vævninger – og alle vil have forskellig ”handfeel”.

Kantha

I udviklingen af vores bæredygtige produktion har vi, hos SISSEL EDELBO, udvidet vores ready-to-wear kollektioner med Kantha som materiale. Kantha betyder “repareret klæde” og refererer til traditionen om at lave noget nyt af brugte stoffer. Kantha-teknikken kendetegnes særligt ved de mange rækker med korte, løbende sting, som kan opleves på vores tæpper og senest ved produktion af vores lette jakker og veste. Både tæpper og tøj er lavet uden polyesterfyld og bliver udelukkende skabt af sammensyede bomuldssarier.

Kantha er en traditionel broderimetode, der er populær blandt indiske kvinder. Traditionen er flere hundrede år gammel, idet gamle sarier får nyt liv som kviltede tæpper, puder og tøj – helt i tråd med SISSEL EDELBOs kærlighed for vintage-materialer. De genanvendte sarier lægges ovenpå hinanden og syes sammen i hånden, således at de smukke sarier matches i lag og mønstre inden, Kantha-broderingen begynder. Kendetegnet for Kantha er de ensartede synlige sting, der omhyggeligt er syet i lige rækker eller dekorative mønstre. Hver Kantha er one-of-a-kind i både print og farvekombination.

Vi kombinerer det traditionelle, indiske tekstil med nordisk design og æstetik.

Crepe Pure Silke

Som en ny tilføjelse til Sissel Edelbos silke sortiment, har vi valgt at bruge Crepe PURE SILK i vores kommende kollektioner. Crepe silke har en lang historie og blev oprindeligt brugt ved forskellige ceremonier. Den specifikke væveteknik gør stoffet blødt og åndbart. 

Crepe silke sarier er blevet båret af indiske kvinder gennem årtier og nu vil vi give tekstilerne nyt liv med vores nordiske forståelse for æstetik. Grundet silkens fine sammensætning, bruger vi kun crepe silke til at lave tøj.

Noir PURE SILK
At mixe og matche sarier er indbegrebet af SISSEL EDELBO. 

Sarier som ikke passer i vores farve- og mønster indeks, har vi farvet sorte. Den form for indfarvning gør det muligt for os at genbruge de utroligt bløde silke sarier. 

De farvede sarier er stadig unikke og vævet forskelligt, så derfor har NOIR kollektionen forskellige grader af sort. Nogle har endda stadig print og broderier, som svagt skinner igennem. Disse er små tegn efter det liv, som sarierne har levet før. Dette gør NOIR Kollektionen nem at elske, da hvert stykke tøj forbliver unikt.

Økologisk bomuld

Vi føler os inspireret til at udforske de tekstiler, som verden indeholder og de muligheder som der findes i traditionelle indiske materialer. De fleste af vores kollektioner har tidligere været lavet af indiske vintage sarier. Som et helt nyt koncept, introducerer vi økologisk bomuld styles til vores sortiment. Disse styles er vævet med den fantastiske dobbelt gaze metode som gør, at tøjet føles utroligt blødt mod huden.

For SISSEL EDELBO er det vigtigt at hele værdikæden arbejder sammen for at skabe en bedre forståelse for bæredygtige problemer. Med økologisk bomuld er det bæredygtige fokus placeret helt fra begyndelsen med høsten af råmaterialer, videre til miljøbevidst og socialt ansvarlig produktion og til slut hele vejen op til at kunne videregive bæredygtig forsikring til slutforbrugeren.

Are you in the right place?

Please select your shop

Denmark