VORES MATERIALER

Genanvendelige materialer

At genbruge eksisterende ressourcer har altid været en vigtig del af vores produktudvikling i SISSEL EDELBO. Mange af vores kollektioner er derfor skabt af genbrugs- og overskudstekstiler, som vi udvælger hos vores leverandører og fra lokale markeder i Indien. Disse leftover-metervarer, også kendt som deadstock, indgår i vores designproces, og fordi materialet kun findes i begrænsede mængder, vil vores leftover styles være limited edition.

vintage sarier

Vintage sarier var den oprindelige inspirationskilde for SISSEL EDELBO og har siden været en genkendelig del af vores kollektioner – og er det stadig den dag i dag. Sarien er en af verdens ældste traditionelle beklædningsdele og er gennem generationer blevet båret af indiske kvinder til både hverdag og fest. Founder og kreativ direktør Jeanne Sissel Thomsen udvælger hver eneste sari til vores kollektioner. De nøje udvalgte pre-owned sarier bliver genanvendt til ære for sariens historie og bliver fortolket på ny i vores designs. Genanvendte sarier har ikke care labels, når vi opkøber dem, og vi kan derfor ikke præcist angive materialesammensætningen, som kan variere fra bomuld, polyester og viskose til silkeblandinger. Denne variation gør hver sari-style til noget ganske unikt med sit karakteristiske farvespil, sine mønstre og sin historie.

ØKOLOGISK BOMULD

Vi arbejder med 100% økologisk bomuld, der dyrkes uden brug af syntetiske pesticider, kunstgødning eller GMO’er.

KANTHA

Med vores kærlighed til at genanvende tekstiler og vores forelskelse i Indiens håndværk, har vi i mange år genfortolket indiske vintage kantha-tæpper på nye måder ved at upcycle dem til smukke blanket wear, tasker m.m.
Kantha er en traditionel broderiteknik med rødder i indiske landsbysamfund, hvor kvinder gennem generationer har genanvendt gamle bomuldsstofrester – særligt sarier – til at skabe tæpper. Teknikken består i at lægge flere lag af genanvendt stof oven på hinanden og sy dem sammen i hånden med små, ensartede sting i lige rækker, som netop kendetegner kantha. Vi arbejder videre med denne tradition ved at give de brugte kantha-tæpper nyt liv i form af jakker, veste, tasker og andre styles, der bærer tydeligt præg af både historie og håndværk. Ved at genbruge kantha-tæpper i vores produktion genbruger vi eksisterende materialer fremfor at producere nyt.

BLANKET WEAR

På vores mange rejser til Indien har vi forelsket os i Indiens skattekamre af tæpper, som vi har tænkt ind i vores SISSEL EDELBO-kollektioner som en smuk påmindelse om, hvor vores produkter kommer fra. Vores Blanket Wear-styles er lavet af smukke indiske håndbroderede tæpper, inspireret af den rige tradition for indisk håndværk, som vi fortolker i nye og unikke designs. Vi bruger både vintage og nyproducerede tæpper, der er skabt med teknikker som suzani-broderi, applikation og patchwork, teknikker der har været brugt i hundredvis af år i Indien.
Vores suzani-broderier er særligt eftertragtede, og vi arbejder både med traditionelle indiske motiver og vores egne unikke suzani-broderier, som bliver designet i Danmark med finurlige motiver og små fortællinger, der efterfølgende bliver produceret med den traditionelle suzani-håndværksteknik, hvor de karakteristiske suzani-kædesting bruges til at dekorere fx økologisk kanvas, kantha-tæpper og andre tekstiler.
Vores Patchwork-styles er kombineret af gamle restmaterialer på nye og kreative måder ved at sy mange stykker tekstil sammen i mønstre, enten i hånden eller på maskine. I nogle af vores designs indgår også udklip af leftover-materialer fra vores egen produktion eller leftover-materialer fra lokale markeder. Alle teknikkerne udføres af dygtige håndværkere i Indien og giver hver style sit eget særlige præg med variation i mønstre, farver og teksturer.

GENANVENDT DENIM

I vores denim styles arbejder vi med genanvendte jeans, som tilskæres i mindre stykker og sammensættes i patchworkmønstre. De forskellige denimnuancer giver hver style sit eget unikke udtryk, da både farvespil og sammensætning varierer fra gang til gang. Ved at bruge allerede eksisterende materialer har vi fundet vores egen måde at bringe denim ind i vores univers, uden at skulle ny-producere denim.