Bæredygtighed

Vi vil bevise, at mode kan gå hånd i hånd med bæredygtighed og omtanke for Moder Jord

At beskytte Moder Jord er drivkraften bag SISSEL EDELBO. Vi bestræber os på at minimere ”spild” ved at bruge materialer, der allerede er produceret og brugte, og som er tilovers. Modeindustrien udledte 2,1 milliarder tons CO₂-forurening i 2018. Dette svarer til omkring fire procent af den samlede udledning på verdensplan, og modeindustrien er derfor fortsat en stor miljøsynder. Til sammenligning udleder industrien lige så meget CO₂ årligt som Tyskland, Frankrig og Storbritannien tilsammen. Sker der ikke nye tiltag, forventes det at CO₂-udledningen vil stige til yderligere 2,7 milliarder tons i år 2030.*

*Fashion Forum 2020

Hos SISSEL EDELBO ønsker vi at tage ansvar for at stoppe denne ødelæggende udvikling. Vi forsøger med vores mission at mindske miljøforureningen ved udelukkende at producere styles i allerede eksisterende materialer eller bæredygtig certificeret materialer. Når vi bruger nye metervarer, vælger vi det mest bæredygtige alternativ, så det enten er økologiske eller genanvendte fibre vi bruger.

Tøjproduktion vil altid have en miljøpåvirkning - vores mål er at bidrage til at nedbringe den til et minimum ved at tilbyde et alternativ til konventionel tøjproduktion. Vi vil bevise, at mode kan gå hånd i hånd med bæredygtighed og omtanke for Moder Jord. Det gør vi ved at gå efter centrale principper, heriblandt upcycling og Zero Waste.

Bæredygtige valg

En bæredygtig hverdag på kontoret samt i vores emballage

Vi arbejder konstant på at forbedre vores bæredygtige indsats gennem hele vores værdikæde, og vi er meget stolte af de bæredygtige initiativer, vi allerede har implementeret i vores forretningsmodel. Vi minimerer stofspild, og vi udfordrer smid-væk-kulturen! Et område, vi gerne vil fokusere meget mere på i fremtiden, er bæredygtige initiativer på vores kontor i Danmark såvel som vores online webshop.

På vores kontorer bruger vi en masse papir, notesbøger og kuglepenne, derfor er det relevant at implementere bæredygtige kontorartikler. For eksempel bruger vi kun FSC-certificeret papir på vores kontor. Det samme gør sig gældende for print af lookbooks, postkort m.m. Vi vælger kontorartikler fra producenter med et bæredygtigt fokus, og sørger for så vidt muligt at sortere vores affald, så det kan blive genanvendt. Vi er ikke perfekte, men vi vil konstant forbedre os.

Aktuelt er vores store fokusområde at skifte til en mere bæredygtig emballage, til de pakker vi sender ud fra vores webshop. Vores forsendelsesposer er på nuværende tidspunkt lavet af 100% genanvendt plast. Denne type genbrugt LDPE-plast omdannes til kuldioxid og vand, når det forbrændes på affaldssorteringscentralen. Den genanvendte plast kommer fra en dansk plastfabrik, der bruger overskydende plast fra deres produktion i stedet for at kassere den.

Vi er imidlertid ikke tilfredse med denne løsning, da vi ikke ønsker produkter i engangsplast, på trods af, at det er genanvendt materiale. I modsætning til glas, papir og aluminium kan plast ikke genanvendes gentagne gange uden at miste kvalitet over tid. Det betyder, at genanvendelse af plast ikke er en bæredygtig løsning på lang sigt.

Vi arbejder derfor på en ny emballageløsning til vores webshop-pakker, som vil være lavet af genanvendelige papirforsendelsesposer. Papir er nemt at genbruge, og medfører at vi kan sende pakker ud, som passer bedre til vores bæredygtige Zero Waste-mentalitet. Ideelt set ønsker vi, at tilbyde vores kunder en cirkulær emballage, der ikke smides ud efter brug. Det er et mål, vi arbejder ihærdigt mod, men som vi ikke er i mål med endnu.

Are you in the right place?

Please select your shop

Denmark